Fie că este vorba de viața profesională sau de cea personală, provocările sunt la tot pasul. Primim  „șuturi”  și nu înțelegem că de fapt acestea au rolul de a ne duce înainte și nu înapoi.   

Suntem de multe ori față în față cu provocările și cu alegerile pe care le avem de făcut și nu știm pe ce drum să pornim. Argumentele pro și contra ale alegerilor noastre le avem, de cele mai multe ori, în minte, le cântărim cu mintea și nu cu sufletul, cu ceea ce simțim. Analizăm în termeni de avantaje și dezavantaje, prin raportarea la exterior și nu la interior, la cine devin eu alegând un drum sau altul. Pierdem din vedere că rolul provocărilor din viața noastră este să ne desăvârșească înțelepciunea, pregătindu-ne pentru alte provocări, poate mai intense.

„Cum să fac alegeri potrivite pentru mine?” este poate, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care mi le adresează persoanele care ajung la mine. Eu nu dețin „rețeta” alegerilor potrivite pentru fiecare și nici nu cred că „nu știi” care este drumul pe care să pășești. Nu există corect sau greșit, bine sau rău, există doar experiențe din care putem învăța și care ne dau înțelepciune și ne pregătesc pentru următoarele „șuturi”.

Eu consider că decizia, alegerea este partea cea mai ușoară din tot ce urmează. Alegi ușor dacă te simți cu sufletul ușor. E mai dificil să alegi când cântărești în termeni de „câștig” sau „pierdere”, când urmărești aspectul care „se vede” în defavoarea celui care „se simte”, când urmărești ceva palpabil decât atunci când urmărești împlinirea și liniștea ta sufletească.

Așa cum am spus, întotdeauna „știm”, simțim, intuim care este pasul pe care îl avem de făcut. Unde sunt de fapt blocajele? Sunt in asumare și în a pune efectiv în practică alegerea pe care am făcut-o fără să ne creăm așteptări ci doar să experimentăm și să atingem desăvârșirea!

Cu drag,

Delia

*sursa foto: pixabay.com