Depresia este întâlnită în diferite contexte de viață și este, poate, una dintre tulburările afective cu cel mai mare impact în zilele noastre. Fără a intra prea mult în aspecte ce țin de psihologia clinică, sunt sigura că, cel puțin o dată în viață, fiecare persoană a trecut prin situații care au alterat starea interioară de bine, de bucurie, împlinire și liniște sufletească. Cele mai multe persoane simt stări accentuate de tristețe cu o senzație de gol interior, sentimente de neputință, inutilitate, lipsa de valoare, imposibilitatea și incapacitatea de a-și gestiona propria viață, nemulțumirea de sine și neîncredere în propria persoană.

Am avut oportunitatea să înțeleg depresia nu doar din manualele de specialitate, ci să o trăiesc în diferite etape de viață. Apoi, după ce i-am înțeles lecția, depresia a lovit din nou, prinzând în „ghearele” ei prieteni, oameni dragi. Așadar, am experimentat ambele variante: propria mea depresie și a celor din jur, trăind alături de persoane depresive.

Chiar dacă nu pare la prima vedere, depresia poate fi privită ca un dar, o binecuvântare. Ea „îți spune” că te-ai îndepărtat de Sursa divină, nu cunoști și nu folosești darurile cu care ai venit pe acest pământ și trăiești într-o rutină zilnică, pe „pilot automat” cu gândul la trecut sau la viitor și în cea mai mare parte, fără să fii prezent în viața de zi cu zi.

Depresia este, de fapt, un „apel” la redescoperire și reinventare, la găsirea conexiunii cu Sursa divină, a unui alt mod de a fi și a face lucrurile astfel încât să trăim acea stare de bine interioară, de împlinire fără a depinde de ceva sau de cineva din exterior.

Dacă pentru tine singurul mod de a ieși din starea depresivă este calea medicală (medicina alopată, medicamente, tratamente clasice), îți recomand să mergi pe calea care îți este cea mai potrivită în acest moment. Dacă, în schimb, ai deschidere și spre altceva și înțelegi că depresia s-a instalat ca urmare a unui mod de a gândi, de a interpreta şi de a defini realitatea, ce a lucrat ani la rând în detrimentul tău, atunci acest workshop este pentru tine.

De ce să vii la un astfel de workshop?

– ai amânat de foarte mult timp să stai de vorbă cu tine și să observi cum îți creezi propria realitate în care trăiești, pe cine ai alături și ce cuvinte emiți în Univers.

– ți-ai pierdut energia și bucuria vieții și e momentul să le regăsești

– ești în fața unui prag și nu știi dacă și cum să-l treci

– ți-ai pierdut legătura cu Sursa divină și nu știi cum să o (re)stabilești

Care sunt beneficiile?

– vei primi instrumente utile în procesul tău de autocunoaștere

– vei învăța să ieși din starea de victimă și nu mai alimentezi depresia

– vei avea curaj să acționezi și să iei anumite decizii, să ți le asumi

– îți vei descoperi fricile pe care le ai și vei începe să lucrezi cu ele.

– vei învăța să recunoști drumurile/situațiile care duc la depresie și cum să le recunoști la ceilalți

ce este starea de bine interioară și cum o poți dobândi

Workshopul este susținut de Delia Danea – trainer programe de dezvoltare personală

Data: 22 februarie 2017 ora 18:00 – 21:00

Locația: Satu Mare, Str. Alexandru Ioan Cuza, Nr. 28

Investiția ta: 100 Lei

Spațiul este limitat, fiind adaptat pentru  7 – 10 persoane. Te rog să te înscrii doar dacă simți să participi și ești suficient de motivat(ă) să lucrezi cu tine, altfel ocupi locul altei persoane și se perturbă toată organizarea.

Dacă simți că este momentul să faci un pas spre propriile conștientizări, nu lăsa banii să intervină, setează-ți intenția de a participa și lasă Universul să lucreze pentru tine.

Pentru înscriere, apasă AICI.

*sursa foto pixabay.com