1. Ce înseamnă proiectul „Seri Pozitive”?

Proiectul „Seri Pozitive” este inițiat de Asociația Schimbare Pozitivă din Cluj Napoca. Activitățile asociației sunt din sfera dezvoltării personale; pe lângă Serile Pozitive se desfășoară și alte proiecte: seminarii, workshop-uri și tabăra de armonizare interioară „Întâlnirea Ta cu tine”. Fondatoarea Asociației Schimbare Pozitivă este Delia Mureșan.

Scopul proiectului este de a oferi un cadru de întâlnire şi împărtăşire de informaţii şi experienţă, discuţii pe tematici bine definite, conduse de oameni care au experienţă de viaţă şi care te pot inspira pentru a face schimbări pozitive în viaţa ta. Participând la astfel de întâlniri poți găsi soluții la problemele care te frământă, poți socializa şi cunoaște oameni noi şi poți chiar lega prietenii.

Aceste întâlniri pot fi pentru tine un punct de plecare în călătoria spre tine însuți. Aici, în acest cadru, este locul unde îți iei porția de energie pozitivă.

Cu siguranţă fiecare dintre noi a simţit la un moment dat nevoia de a găsi niște răspunsuri la o anumită problemă și i-ar fi prins bine să interacționeze cu cineva care a depășit o situație asemănătoare și care îl poate inspira. Noi îți oferim șansa de a fi în preajma unor oameni care te vor impulsiona spre a avea viața pe care ți-o dorești.

Credem cu tărie că dacă ne unim forțele, daca marțea, aproximativ în același interval orar, în mai multe orașe din țară, ne încărcăm pozitiv lăsându-ne inspirați, decidem să facem schimbări pozitive, încet, încet această „influență” pozitivă se va răspândi tot mai mult.

Astfel de întâlniri au loc în mai multe orașe din țară, detalii referitoare la orașele și temele abordate în fiecare oraș le găsiți pe site-ul Ascociației  Schimbare Pozitivă, schimbarepozitiva.ro,  Întâlnirile au loc o dată pe lună sau de două ori pe lună, în funcție de interesul manifestat de participanți. Coordonator național al acestui proiect este Delia Danea – Psiholog și Trainer și tot ea coordonează întâlnirile din Satu Mare. De asemenea pe facebook există grupuri specifice pentru fiecare oraș în parte (de ex: Seri Pozitive Satu Mare, Seri Pozitive Baia Mare, Seri Pozitive Bucuresti, etc.) în care se anunță detaliile fiecărei întălniri programate.

2. Care sunt beneficiile participării la acest proiect?

„Seri Pozitive” este unicul proiect de dezvoltare personală din țară care se desfășoară în aceeași zi și aproximativ în același interval orar în mai multe orașe. Adică în aceeași zi și aproximativ în același interval orar valul de energie pozitivă se ridică din mai multe orașe din țară generând și un val de schimbări pozitive în viața participanților.

Ideea de bază a acestor seri este împărtășirea experientelor de viață care au generat o schimbare pozitivă, astfel dând un impuls şi celor care îți doresc să facă anumite schimbări, dar nu au curaj. Nu oferim soluţii „la cheie” pentru problemele fiecăruia, nu oferim reţete ci invităm spre introspecție, astfel fiecare participant își adaptează informaţia primită în funcţie de experiența proprie şi de obiectivele pe care le are.

Uneori este nevoie să-ţi vezi viaţa dintr-o altă perspectivă. Ascultând din experienţa de viaţă a cuiva, găseşti elemente pe care le poți integra în viaţa ta şi chiar poţi găsi anumite răspunsuri la problemele care te preocupă sau cel puţin ştii de unde să începi dacă simţi că e necesară o schimbare în viaţa ta. Oricine îşi dorește să vorbească la o Seară Pozitivă şi crede că are ceva de împărtăşit poate să o facă. Asta ne şi dorim… Daca noi cei care am făcut schimbări pozitive nu le împărtăşim, atunci cine? Iar cei care nu știți de unde să începeți… acum nu mai aveți scuze. Este un spațiu minunat de întâlnire şi vă aşteptăm cu drag.

De asemenea la sfârșitul fiecărei întâlniri se organizează o tombolă. Premiile la tombolă sunt DONATE de oameni minunaţi din comunitățile locale care au îndrăgit ideea acestui proiect şi s-au alăturat. De fapt oricine îşi doreşte să se alăture acestui proiect este binevenit.

3. Participarea la aceste Seri Pozitive implică şi costuri pentru participanți?

Participarea la Serile Pozitive este pe bază de DONAŢIE, donația minimă recomandată este de 20 lei acoperindu-se cheltuielile de organizare. Însă, nu lăsa banii să te împiedice să vii la aceste seri. Setează-ți intenția și toate se vor aranja pentru tine.

4. Practic în ce  constă o participare ?

După ce se anunţă data, tema, invitatul şi locaţia, cei care doresc se pot înscrie. Formularul de înscriere aferent fiecărei teme este disponibil pe site-ul asociaţiei dar e făcut public prin Facebook sau prin partenerii media care susţin acest proiect. Apoi invitatul susține prezentarea în funcţie de tema pregătită. La sfârşitul întâlniri se organizează tombola şi încheiem cu un rezumat al serii în care împărtăşim ce am învăţat.

5. Ce au de făcut participanții?

Ca la orice eveniment de dezvoltare personală, invitatul îşi expune tema iar participanţii ascultă, iau notiţe, pun întrebări şi colaborează dacă tema presupune interacţiune de grup. Se socializează şi chiar se pot lega prietenii. Informaţiile primite sunt „luate” acasă şi integrate de fiecare persoană în viaţa de zi cu zi.

6. Unde se anunța calendarul evenimentelor?

Există grupuri facebook specifice fiecărui oraș și acolo se anunță delatiile organizatorice: Seri Pozitive Cluj Napoca, Seri Pozitive Satu Mare, Seri Pozitive Baia Mare, Seri Pozitive Oradea, etc. De asemenea pentru fiecare oraș în parte există parteneri media care susțin acest proiect.

7. Impactul acestui proiect în comunitate.

Oamenii sunt preocupaţi să înveţe cum să trăiască o viaţă minunată în concordanţă cu valorile lor, unii dintre ei și-au redefinit valorile și au înțeles cât e de important să participe la astfel de proiecte de dezvoltare personală pentru a se cunoaşte mai bine şi a învăţa cum să gestioneze anumite situaţii din viaţa lor. Indiferent că este vorba de o schimbare în planul personal sau profesional cu toţii trecem prin astfel de situaţii şi de multe ori avem nevoie de o altă perspectivă, de un alt mod de a privi lucrurile. Din formularele de feedback aferente fiecărei Seri Pozitive observ că există un interes crescut pentru astfel de evenimente. Participanții înțeleg că atunci când vrei să faci o schimbare sau când schimbarea „vine peste tine”, este important să te cunoşti, să-ţi cunoşti valorile şi să porneşti pe drumul tău, chiar dacă asta înseamnă să ieşi din zona de confort şi să faci lucruri pe care nu credeai vreodată că vei reuşi să le faci.

8. Date de contact  – Coordonator național proiect ”Seri Pozitive” și coordonator – Satu Mare

Persoana de contact: Delia Danea – Psiholog și Trainer – coordonator proiect Seri Pozitive Satu Mare – e-mail:  contact@viata-un-dar.ro , Telefon – 0773-974.519

Vă așteptăm cu drag!