M-am gândit mult cum să concep acest workshop astfel încât partea mai puțin plăcută a copilului din noi să iasă la suprafață, să fie acceptată într-un mod pozitiv iar amintirea rănilor emoționale din copilărie să nu inducă o stare de frică sau reticență pentru că o scoatem la lumină.

Inspirată fiind de faptul că zi de zi sunt în mijlocul copiilor și gândindu-mă că în fiecare persoană adultă există un suflet de copil iată că informațiile s-au așezat astfel încât să devenim conștienți de magia acceptării și vindecării emoțiilor reprimate ale copilului interior.

În ultimii ani a existat o preocupare intensă în ceea ce privește conectarea cu partea frumoasă și luminoasă a copilului interior, redescoperirea inocenței specifice copilăriei și reconectarea cu puritatea și drăgălășenia copilului din noi. Cu toate acestea, în copilărie am trăit cu toții și momente în care ne-am simțit devalorizați, neiubiți, neacceptați de părinți, colegi sau profesori. Emoțiile sădite în sufletele noastre în copilărie sunt amprente pe care le ducem cu noi și la vârsta adultă, iar mecanismele prin care le gestionăm acum țin de maturitatea cu care trecem peste aceste răni.

Părinții sunt cei care validează reușitele noastre în copilărie și tot pentru a ”dovedi” ca le meritam iubirea, copii fiind, am acționat cum ne-au ghidat ei în funcție de programele pe care le-au moștenit din generație în generație. O parte mai puțin plăcută este amintirea unor părinți abuzivi sau a unor părinți autoritari și reci care prin modul în care ne-au crescut au pus în noi semințele neacceptării și neiubirii de sine, sau ne-au trasat un drum profesional cu care noi n-am fost de acord.

În numele iubirii pe care părinții o au pentru copiii lor, aceștia pot să le impună un mod de viață ce lasă emoții puternice activându-se la un stimul identic din exterior. Așa ajungem ca, la vârsta adultă, relațiile pe care le avem să fie oglinda perfectă pentru ce avem nevindecat în noi. Oamenii de lângă noi doar apasă niște butoane în subconștientul nostru și emoțiile reprimate din copilărie ies la suprafață. Chiar dacă nu pare la prima vedere, e foarte bine că se întâmplă așa.

Acesta este motivul pentru care retrăim iar și iar aceleași emoții și cu fiecare stimul identic din exterior retrăim aceleași stări de abandon, frustrare, neacceptare, frică, neiubire, etc. Acestea ies la suprafață ca să fie vindecate.

Dacă în copilăria ta ți s-a spus că ”nu meriți”, ”nu ești in stare sa…”, ”nu ești suficient de…”, dacă s-a pus mereu presiune pe ceea ce ai putea deveni și nu ai devenit, dacă ți s-a spus mereu ca ești puternic(ă) și nu ai voie să/nu-și permiți să renunți sau că trebuie să muncești din greu pentru a obține ceva, dacă ți s-a spus că e rușinos sau nu ”se cade să…”, sau dacă ți s-a spus mereu că pentru a trăi bine trebuie să taci și să rabzi lucruri cu care nu ești de acord sau poate ți s-a spus că ”visezi cai verzi pe pereți” să stai în banca ta că e mai bine, sau poate ți s-a spus cum să-și alegi partenerul de viață și ți s-a proiectat chiar o imagine a ceea ce mai târziu s-a concretizat în relația ta de cuplu, acest workshop este pentru tine.

Ce vom face în cadrul acestui workshop?

În primul rând vom identifica programele moștenite de la părinți după care îți ghidezi viața.

Apoi vom descoperi împreună care sunt rănile nevindecate din copilărie și cum le putem vindeca.

Vom lucra pe convingeri și limitări care te sabotează și nu te ”lasă” să te iubești și să te accepți exact așa cum ești să accesezi creativitatea, intuiția, spontaneitatea, precum și capacitatea de a te bucura de viață în mod natural și spontan, capacitatea de a da și primi iubire.

Nu în ultimul rând vom face o meditație ghidată pentru reconectarea la copilul nostru interior.

Workshopul este susținut de Delia Danea – psiholog&trainer programe de dezvoltare personală. 

SUCEAVA – 22 noiembrie 2017 ora 17:00 – 20:00

Locația: Comunic Altfel, Str. Stefan cel Mare nr. 66 ap. 1

Investiția ta: 180 Lei.

Plata se face în avans, online cu cardul prin MobilPay sau prin depunere în cont bancar. Informațiile legate de modalitatea de plată vor fi trimise prin e-mail celor ce se înscriu.

Pentru înscriere, apasă AICI.

Persoana de contact: Mihaela Paiu – telefon: 0736-304383, e-mail: mihaela.paiu@gmail.com