Au existat vremuri în care am trăit cu norme sociale și valori care nu mă reprezentau. Am trăit cu ele doar pentru ”a da bine” sau ”pentru că așa face toată lumea” deși îmi doream să experimentez viața, să înțeleg lumea în care trăiesc și să nu mai fiu considerată veșnic  o ”rebelă”.  Părinții mei îmi spuneam mereu că trebuie să mă adaptez, să tac, să rabd, să fiu ”diplomată” și să mă abțin să mai spun ”verde în față” ce gândesc și ce simt.

Am avut o perioadă în viața mea când credeam că ”nu corespund” că sunt ”defectă” pentru că eu vedeam altfel lumea în care trăiesc, o vedeam în culori frumoase și cu multă iubire.  Mi se spunea că eu ”văd o lume care nu există decât în imaginația mea”, că în lumea reală trebuie să te zbați, să dai din coate, să ieși în față, să te remarci, să te ”lipești” de oameni influenți, ca să reușești.  Mi se spunea că banii se câștigă greu și cu multe sacrificii, că nu poți să ai job-ul pe care ți-l dorești și trebuie să te mulțumești că ai unul, pentru că sunt mulți alții care nu au un loc de muncă.

Toată lumea a încercat să mă ”modeleze” astfel încât să ”corespund” în tiparele lor mentale, însă nimeni nu asculta și nu înțelegea că eu am alte valori, trăiesc viața mea, experiențele mele, trăiesc viața mea, nu viața lor. Vroiam să mă cunosc pe mine, să mă înțeleg și să validez credințele mele referitoare la frumusețea vieții. Aveam nevoie să mă descopăr, să mă înțeleg, să știu cine sunt și încotro mă îndrept.

Și totuși lumea pe care o vedeam eu există și a existat dintotdeauna. Nu, nu sunt ”defectă” pentru că îmi doresc să trăiesc frumos, într-o lume a iubirii, a toleranței și a armoniei. Nu sunt ”defectă” pentru că cred în mine și în ceea ce pot eu să dăruiesc oamenilor. Sunt EU și e de ajuns! Sunt EU, așa cum sunt și e de ajuns. Sunt o părticică de ”Dumnezeu”, pentru că așa m-am născut.  Nimeni nu are nicio putere asupra mea, nimeni nu poate să-mi spună cum e mai bine să trăiesc. Eu știu cum și mai știu că indiferent ce aș face, sunt înconjurată de iubire divină.

Și așa am pornit în căutarea mea, în căutarea propriei mele identități. Era în noiembrie 2011! Prima oprire am făcut-o la Cluj la evenimentul Sărbătorește-ți viața! De atunci sunt nelipsită și particip cu mare drag la fiecare ediție.  Oamenii pe care i-am întâlnit aici, organizatorii, invitații și toți cei care și-au adus contribuția de-a lungul vremii la reușita acestui eveniment sunt oameni minunați, cu o poftă uriașă de viață și cu dorința de a face lumea mai bună.

Sărbătorește-ți viața mi-a deschis aripile și mi-a confirmat încă o dată că pot să trec peste toate convingerile care mi-au modelat viața până atunci și să mă redau pe mine, mie însămi.

Sărbătoarea vieții e la a 7-a ediție.  Ediție cu mulți invitați, oameni frumoși și entuziaști: domnul profesor Dumitru Constantin Dulcan, Nicoleta Svârlefus, Bianca Brad, Dr. Hedi Hoka, Rita Andreea Mureșan, Zoltan Vereș, Delia Mureșan, Ioan Gyuri Pascu. Va fi de asemenea un concert: Ioan Gyuri Pascu & The Blue Workers.

Vino și tu să-ți sărbătorești viața alături de noi pe 22-23 noiembrie la Cluj. Eu și echipa Schimbare Pozitivă te așteptăm cu drag!