Niciodată nu e prea târziu să îţi faci noi prieteni, să ieşi de sub carapacea sub care te-ai obişnuit să îţi centrezi universul, să experimentezi lucruri noi, să te redefineşti şi să te redescoperi. În fiecare există puterea de a se vindeca singur, de a fi el însuşi şi de a trăi o viaţă minunată. E important să ne regăsim motivaţia şi entuziasmul de a face acele „lucruri” pe care nu le credeam posibile. Da, e adevărat… când suntem în zona de confort ne simţim în siguranţă, putem sta relaxaţi, ştim clar ce avem de făcut, cum se face etc. Dar zona de confort nu ne permite să evoluăm. Stând în această zonă confortabilă foarte rar vom face lucruri şi vom trăi experienţe noi. Indiferent că vorbim despre viața personală sau cea profesională, periodic este necesar să îți părăsești zona de confort și să te avânți către orizonturi noi. Cu toate acestea, schimbările nu sunt întotdeauna ușoare, astfel că te poți simți mai agitat decât te-ai fi așteptat.

Ce poți să faci să treci mai ușor prin această etapă?

Fă o selecție a prietenilor: renunță la cei care te trag înapoi, fă curat în anturaj și nu-ți mai consuma energie inutil punând la suflet lucruri demne de telenovele.

Conștientizează realitatea în care trăiești acum, nu în cea în care ți-ar plăcea să trăiești! Adică conștientizează mai exact situația în care te afli ca adevăr al tău. Ești convins(ă) că ceea ce trăiești este percepția ta asupra propriei realități? Procentual cât crezi că realitatea în care trăiești îți aparține, adică este modelată doar de gândurile și experiența ta și nu are nici o urmă din percepția celorlalți asupra realității tale?

Bucură-te și fii recunoscător(recunoscătoare) pentru că în viața ta apar oportunități care să te provoace să evoluezi nu să stagnezi. Stagnând ajungi la plafonare, plictis iar mai devreme sau mai târziu tot îți vei dori o schimbare! Gândește-te că orice faci, timpul trece, viața trece și nu e totuna cum.

Angajează-te într-un proces de autocunoaștere și dezvoltare personală! Împrietenește-te cu tine, cu fricile tale, cu tot ce e în sufletul tău!

Renunță la autocritică și la nevoia de a controla tot ce e în jurul tău! Uneori e mai bine să știm că nu deținem controlul absolut al vieții noastre și astfel lăsăm Divinitatea să ne conducă viața și să ne aducă în cale oameni noi și perspective la care nu ne-am fi gândit.  

Învață să-ți acorzi timp pentru relaxare și încărcarea bateriilor! Este esențial să înveți să faci asta!

Alocă timp vieții tale spirituale! Du-te în locuri în care te poți conecta cu partea divină din tine, cu tot ce e pur și nealterat de grijile cotidiene!

Citește! Sunt atâtea cărți bune în care poți găsi instrumente care să te susțină în demersul tău!

Nu-i așa că acum realizezi că posibilitățile pe care le ai de a trăi o viață minunată sunt dincolo de zona ta de confort? Iar dacă tot ce am scris eu face deja parte din zona ta de confort, știi cum să explorezi noi oportunități!

Spor!

Cu drag,

Delia

*sursa foto LinkedIn